In het huidige digitale tijdperk, wordt papier tegenwoordig niet meer beschouwd als een van de betere communicatiemiddel. Ook met het oog op de belasting voor het milieu. Er kan hier natuurlijk een nuance in worden aangebracht. In de afgelopen decennia zijn er altijd media geweest, die het einde der tijden voor het papier hebben voorspeld.
Dat het tegendeel waar is, blijkt wel uit het feit dat de brievenbus nog altijd bezocht wordt door de reclamefolders. Bovendien verdwijnt de reclamefolder vaker niet als wel in de prullenbak. Jaarlijks vallen er ongeveer 12,5 miljard folders bij de mensen thuis in de brievenbus. Met dit gegeven is er sprake van 14 procent van de reclamemediabestedingen van het totale beschikbare bedrag. De reclamefolder is dan ook aanwezig in de top vijf van uitingen op het gebied van reclame, waarbij een daling of verdwijning niet in zicht is. In 2004 werden er gemiddeld per huishouden ongeveer 24 folders per week bezorgd en in 2007 was dit aantal al gestegen tot 36 folders. Vorig jaar in december was er sprake van een record van 46 folders in een week. De adverteerders, die de folders vullen, vinden dat de folder het medium is om een zeer groot publiek ineens te bereiken.
Op de Nationale Dag van de Brievenbus, die in Haarlem werd gehouden, is de Gouden Deurmat toegekend en overhandigd aan Albert Heijn. De AH is namelijk degene die de meest gelezen folder heeft verspreid. De organisatie ‘Thuis binnen Bereik’, heeft in een trendrapportage opgenomen dat er gemiddeld 36 minuten per week wordt besteed door de gemiddelde Nederlander aan het bekijken van reclamefolders. Er werd een gemiddelde waardering toegekend van 6,9 die hoger is als de jaren ervoor. De reclamefolder wordt vooral toegepast in sector detailhandel en retail. Het antwoord wordt gegeven door de kassa, die laat zien dat de response op de reclamefolders een succes is geweest, waarbij de gepromote artikelen in de folder meer werden verkocht ten aanzien van producten die gepromoot werden via andere kanalen. Daar wordt altijd al onderzoek naar gedaan. Overigens werd de V&D nog geprezen met de Folder Vakprijs 2009, zodat het warenhuis zich nu in elk geval voor even heeft ontdaan van het ouderwetse imago.