De recessie houdt aan en het aantal reclamefolders wordt groter en groter. Dit komt doordat het voor bedrijven in deze moeilijke tijd het handigst is om de klant te voorzien van genoeg brievenbusreclame.
Frank Quix is verbonden aan de stichting leerstoel detailhandelsmarketing van de Universiteit van Amsterdam. Uit zijn onderzoek blijkt dat het versturen van folders bijna net zo goed werkt als het uitzenden van commercials. Quix vertelde onlangs in het AD, dat het voordeel van folders is, dat ze goedkoper zijn. Wanneer een bedrijf in deze periode moet bezuinigen maar wel graag reclame wil maken, kan het bedrijf dit het beste doen via brievenbusreclame.
Meer dan 1100 uur tv
De gemiddelde Nederlander kijkt per jaar meer dan 1100 uur naar de televisie. Daarentegen besteden ze ongeveer 44 uur per jaar aan het bladeren door folders. Toch maakt dit verschil weinig uit. De reclamefolders bestaan enkel uit reclame en dit zorgt er voor dat de boodschap gelijk duidelijk is. Zodra de consument er naar kijkt, is het raak. Ook vindt de Nederlander dat het fijner is om brievenbusreclame te lezen, dan televisiereclame te bekijken.
Frank Quix laat weten dat een kwart van de bevolking televisiereclame leuk vindt, maar dat bijna de helft van de bevolking zich ergert aan de reclame. Bij folders liggen deze verhoudingen anders. Daar vindt een derde van de Nederlanders het leuk om de folders te lezen, tegenover 11,5% die zich ergert aan folders per post.
Online reclame
Als het gaat om populariteit, scoort de online reclame erg slecht. Meer dan de helft van de Nederlanders ergert zich aan online reclame. Advertenties in kranten krijgen een soepelere beoordeling, mensen staan daar over het algemeen onverschillig tegenover.